Utbytesstudent i Australien

Utbytesstudent i Australien

Introduktion

År 2010 spenderade jag och min sambo Daisy i Brisbane, Australien, där jag genomförde ett års utbytesstudier vid Queensland University of Technology. I Sverige läste jag tidigare masterprogrammet Supply Chain Management på Chalmers i Göteborg.

Här på bloggen kan du läsa om, och se bilder från, vårt äventyr down under.

Kontakt:
mattias.stenberg.86@gmail.com

Great Ocean Road

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Fri, October 15, 2010 13:03:52

Efter Phillip Island tuffade vi vidare mot Resans andra mål, Great Ocean Road! En häftig väg som slingrar sig utmed bergskanterna längs kusten. Eftersom en väg inte är så väldigt mycket mer än en väg egentligen så är det bäst att förklara hur det såg ut med ett gäng bilder snarare än med en massa text. Dessutom vet jag inte riktigt vad jag skulle skriva...

Här börjar det!

Trots vår vanliga tur med vattenfall gjorde vi en liten avstickare från kusten för att se på ett. Och visst, det var ju vatten i det så man får ju säga att vi hade mer tur en vanligt, var dock inte såå imponerande så vi åkte kvickt tillbaka till kusten igen. En poäng var att vi skulle hitta ett ställe att gratissova på inne i skogen men när vi tröttnade snabbt på vattenfallet kändes det lika bra att köra vidare.

Gällde i alla fall att passa sig på vägen till fallet... Farligt värre ser det ju ut som.

Väl tillbaka vid havet hittade vi en fin utsiktsplats, aldrig fel:) Dock ingen campingpotential här... Bara att köra vidare.

Efter att ha brötat upp i skogen på en grusväg och sedan ångrat oss och kört tillbaka igen hittade vi den här platsen. Ser kanske lite mörk ut, men sjötomt andra natten i rad! Feel the flow! Vara bara LITE blåsigt...

Nästa morgon började riktigt bra, förutom att vädret nu var mer regnigt än tidigare... Vi var som vanligt uppe med tuppen för att inte bli väckta av farbror blå eller någon skogvaktare och vi hade inte kört länge förrän vår Australientripp tog ett rejält kliv i riktningen mot fullbordad! Vilda koalor! Först såg vi den här i vägkanten, vilket troligen inte är helt vanligt då dessa varelser endast går ner på marken för att byta träd.

Efter detta svängde vi av mot Cape Otway och ett fyrtorn och på vägen ner kryllade det av små björnar i träden. Här är det dock ganska vanligt att se koalor verkar det som, vi har hört flera andra som också har sett dem. Men vi lever högre på den som gick på marken!:)

Efter koalorna bar det vidare mot vad som antagligen är Great Ocean Roads huvudnummer, the Twelve Apostles. Aningen för tillrättalagt för turismen om du frågar mig, men det krävs kanske för att det ska fungera med alla turister som vill komma och titta. Precis innan apostlarna stannade vi till och gick ner för klippväggen till stranden. Betydligt mindre folk här...

Här är de då, de tolv apostlarna. Nu är de ju inte tolv längre för några har rasat ner i havet, men de var fina ändå! Typiskt blåsigt var det också.

Efter apostlarna var vi ganska genomblåsta och trötta, men vi hann ändå med ett par snabba stopp till innan vi styrde kosan tillbaka mot Melbourne. Bland annat såg vi London Bridge (de sista bilderna här) för ett tiotal år sedan var klippan i havet sammanbunden med land och när förbindelsen rasade stod två förvånade turister kvar ute på klippan i havet. Man måste ändå säga att de hade ganska bra tur som inte åkte i plurret själva...

Vi kom lite närmare Melbourne än vad vi hade räknat med denna kväll, men vi lyckades ändå hitta en sovplats vid havet! Tredje dagen i rad, inte illa alls:).

Ska skicka upp lite bilder från Melbourne också vad det lider!
Allt för nu,
//M

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.