Utbytesstudent i Australien

Utbytesstudent i Australien

Introduktion

År 2010 spenderade jag och min sambo Daisy i Brisbane, Australien, där jag genomförde ett års utbytesstudier vid Queensland University of Technology. I Sverige läste jag tidigare masterprogrammet Supply Chain Management på Chalmers i Göteborg.

Här på bloggen kan du läsa om, och se bilder från, vårt äventyr down under.

Kontakt:
mattias.stenberg.86@gmail.com

Tentor och Byron Bay

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Sun, November 14, 2010 13:31:52

Igår hade jag sista tentan på QUT, känns lite konstigt men samtidigt skönt. 4 tentor på 10 dagar är lite annorlunda jämfört med hemma på Chalmers men jag tror att det har gått hyfsat i alla fall. Till andra tentan, den i Consumer Behaviour, gjorde läraren det tveksamma movet att ge tips för vad som skulle frågas efter i förväg för att sedan ta med andra saker på själva tentan... Hyvens kille det där, nja... Kan dock säga att jag hade övat på lite mer än vad han sa då jag har svårt att lita på sådana "tips", vilket visade sig befogat den här gången.

Hursomhelst, nu är det i alla fall lov!!! Sommarlov? Vinterlov? Hmm. Tittar i almanackan, och där står det 14 november. Tittar på termometern, och där står det 27 grader. Tittar ut, och där är det blå himmel och strålande solsken!!! Jullov, yeah right... Vi lär väl få oss ett bryskt uppvaknande när vi landar i Göteborg den 6 januari. Till dess får det nog ändå bli sommarlov, även om julen är instökad där i mitten någonstans.

Efter att sista tentan var skriven igår vandrade jag hemåt över Goodwill Bridge för sista gången, i alla fall för nu. Väl hemma fick jag en finfin lunch på balkongen med mor och far och Daisy innan vi styrde kosan mot Byron Bay. Vilket ställe! En favorit längs kusten! Idag har jag och Daisy surfat för första gången (Brisbane ligger ju inte vid havet så har liksom inte blivit av tidigare... tyvärr...) och jag måste säga att vi blev aningen bitna. Var grymt skoj! Hem och köpa sig en bräda och en varm våtdräkt kanske :) Får väl se hur det blir med det. En finfin dag i Byron blev det i alla fall!!

Vid Tweed Heads på väg till Byron.

Ödla.

Cape Byron Light House.

Vid fyren.

Svårt att få en bättre bild på vilda delfiner! Cred till Daisy! Tror delfinerna hade lika kul som surfarna :)

Australiens östligaste punkt, check.

Fin promenadväg i Byron.

Daisy vid surf beachen.

Nu är det sovdags här, vi är tillbaka i Brisbane och imorgon ska vi ut till Moreton Island för två nätter, och tillhörande dagar, på Tangalooma Island Resort! Sånt här sommarlov borde man alltid ha :)

//M

  • Comments(0)//www.mattiasstenberg.se/#post65