Utbytesstudent i Australien

Utbytesstudent i Australien

Introduktion

År 2010 spenderade jag och min sambo Daisy i Brisbane, Australien, där jag genomförde ett års utbytesstudier vid Queensland University of Technology. I Sverige läste jag tidigare masterprogrammet Supply Chain Management på Chalmers i Göteborg.

Här på bloggen kan du läsa om, och se bilder från, vårt äventyr down under.

Kontakt:
mattias.stenberg.86@gmail.com

Phillip Island

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Sat, October 09, 2010 11:56:21

Första anhalten på vår tripp, efter att vi landat i Melbourne och plockat upp vår finfina camper van, var Philip Island. Detta är en ö man åker till främst för att beskåda Little Penguins då de varje kväll, punktligt i skymningen, återkommer till land efter en lång dags fiske ute till havs (om man nu inte tycker bättre om motorcyklar och åker hit för att titta på racing). De ligger ute i havt och guppar i väntan på att i skymningen kunna springa, samlade i flock, över stranden och tillbaka hem till sina bostäder. Tyvärr fick man inte fotografera, men tur är nog det efter som upp mot 2000 personar per kväll kan komma och titta på pingvinerna.

Så här gulliga var de små djuren i alla fall (jo, jag tog kort på en skylt precis som det ser ut i spegelbilden...).

Pingvinskådning är big business på Philip Island och då behöver man självklart ordentliga läktare :).

Dagen efter pingvinskådningen körde vi runt och kikade på övriga Philip Island innan det var dags att styra kosan mot nästa mål, Great Ocean Road! Återger lite av ön genom följande bilder och korta texter. Enjoy!

The Nobbies, öns västligaste spets...

...tillika ett ställe som verkar vara speciellt populärt i fiskmåskretsar.

Ett blow hole, vatten pressar in luft i grottan och till slut blir trycket så högt att vattnet slungas tillbaka ut. Ganska kul att stå och titta på:).

En, hmm... minns inte namnet, igelkott med lång näsa, typ. Temat för denna resan var lite av vilda djur. Utöver pingvinerna och den här såg vi vilda koalor (varav en på marken vilket inte är så vanligt), kängurur och en Wombat (tyvärr död... men annars hade vi nog inte sett den).

Pyramid Rock. En sten som ser ut som en pyramid. Vad annars liksom?

Det här är ett ställe som jag tyvärr inte minns namnet på, tror det var något i stil med forest cave eller natural cave eller så... Vi trodde inte det skulle vara så mycket att se för man kom ut på en strand och sen fick man gå en bit. Tidvattnet var på väg att stiga så vi funderade på om vi skulle gå men bestämde oss i alla fall för att försöka. Och det var klart vart det!

Dagen summerades nära färjan som nästa morgon skulle ta oss vidare mot stora oceanvägen.


Avslutningsvis får det bli en liten utläggning om vårt åkdon, ovan omnämnda finfina camper van.

Den här gången hade vi en Jucy camper och INTE en Whicked. Detta gjorde livet lättare på många sätt. Till exempel så fungerade både tutan och bromsarna, bilen började inte skaka när man körde över 80, fönsterrutornana gick att stänga OCH vi slapp vakna halvt sönderfrusna om morgonarna. Jucy - Whicked typ 22-1 (1 till Whicked för att de hade en bättre gasolbrännare att laga mat på. Tog ungefär 20 minuter och två pers plus ett frysboxlock som vindskydd för att få kaffevattnet att koka i Jucy-köket, inte helt optimalt...).

Allt för idag, tog som vanligtvis oskäligt lång tid att ladda upp bilderna med vårt tröga internet... Men nu är det gjort:)
//M

Test: Om någon orkat ta sig ända ner hit så får ni gärna kommentera, vad som helst... Nästan i alla fall:) Kul att se om det är någon som läser och jag uppskattar verkligen kommentarerna. Mitt problem är dock hur jag ska svara på dem. Förslag mottages tacksamt, svårt att veta om någon går in och tittar efter svar i gamla inlägg...

  • Comments(5)//www.mattiasstenberg.se/#post57