Utbytesstudent i Australien

Utbytesstudent i Australien

Introduktion

År 2010 spenderade jag och min sambo Daisy i Brisbane, Australien, där jag genomförde ett års utbytesstudier vid Queensland University of Technology. I Sverige läste jag tidigare masterprogrammet Supply Chain Management på Chalmers i Göteborg.

Här på bloggen kan du läsa om, och se bilder från, vårt äventyr down under.

Kontakt:
mattias.stenberg.86@gmail.com

Nya Zealand

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Sun, November 28, 2010 20:26:40

Sitter på ett hostel i Auckland :) Ska hämta upp en campervan om en stund och sedan bär det av ut på äventyr! Detta innebär dock ännu mindre internet än vad vi haft hittills (vilket har varit typ ingenting, ja ni fattar...). Tänkte i alla fall ge ifrån mig ett livstecken här innan vi åker vidare. Har varit fullspäckade dagar sedan vi lämnade Brisbane och allt har varit mycket lyckat! Jag ska försöka få ut lite bilder här så småningom för den som är intresserad, men som sagt kan detta nog dröja ett tag... Håll ut, jag måste ju ha något att göra när vi är hemma igen, om inte Chalmers räcker till...

//M

  • Comments(2)//www.mattiasstenberg.se/#post68

Sista kvällen på Scott st

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Thu, November 18, 2010 14:57:08

Känns lite konstigt men samtidigt kul. Ska bli roligt att resa och sedan komma tillbaka till Göteborg. Fick ett erbjudande om att doktorera här nere, så skulle det vara föör kallt i Göteborg finns ju alltid möjligheten att spendera lite mer tid down under... Men, som sagt, mycket kul händer i Sverige också!

Idag och igår har sysslorna gått i packningens och städningens tecken men nu är det nästan klart, upp tidigt imorgon och ordna det sista bara. På lördag morgon bär det av in till Alice Springs och därifrån på en tredagars safari till Uluru med mera. Sedan blir det Sydney och Nya Zealand. Återstår att se hur ofta det går att uppdatera här...

Håll utkik och håll ut med ännu färre uppdateringar än vanligt :)

Välpackad hojj, som alltid :)

Moreton Island var ett paradis föresten, hinner tyvärr inte få upp några bilder nu dock... Får bli ett senare projekt.

Tack för nu,
//M

  • Comments(1)//www.mattiasstenberg.se/#post67

Surf

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Sun, November 14, 2010 22:32:26

Några bilder från gårdagens surfövningar! Kanske inte high score på stilen, men vi lyckades ändå stå upp många gånger!

Over and out, Moreton Island nästa!
//M

  • Comments(0)//www.mattiasstenberg.se/#post66

Tentor och Byron Bay

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Sun, November 14, 2010 13:31:52

Igår hade jag sista tentan på QUT, känns lite konstigt men samtidigt skönt. 4 tentor på 10 dagar är lite annorlunda jämfört med hemma på Chalmers men jag tror att det har gått hyfsat i alla fall. Till andra tentan, den i Consumer Behaviour, gjorde läraren det tveksamma movet att ge tips för vad som skulle frågas efter i förväg för att sedan ta med andra saker på själva tentan... Hyvens kille det där, nja... Kan dock säga att jag hade övat på lite mer än vad han sa då jag har svårt att lita på sådana "tips", vilket visade sig befogat den här gången.

Hursomhelst, nu är det i alla fall lov!!! Sommarlov? Vinterlov? Hmm. Tittar i almanackan, och där står det 14 november. Tittar på termometern, och där står det 27 grader. Tittar ut, och där är det blå himmel och strålande solsken!!! Jullov, yeah right... Vi lär väl få oss ett bryskt uppvaknande när vi landar i Göteborg den 6 januari. Till dess får det nog ändå bli sommarlov, även om julen är instökad där i mitten någonstans.

Efter att sista tentan var skriven igår vandrade jag hemåt över Goodwill Bridge för sista gången, i alla fall för nu. Väl hemma fick jag en finfin lunch på balkongen med mor och far och Daisy innan vi styrde kosan mot Byron Bay. Vilket ställe! En favorit längs kusten! Idag har jag och Daisy surfat för första gången (Brisbane ligger ju inte vid havet så har liksom inte blivit av tidigare... tyvärr...) och jag måste säga att vi blev aningen bitna. Var grymt skoj! Hem och köpa sig en bräda och en varm våtdräkt kanske :) Får väl se hur det blir med det. En finfin dag i Byron blev det i alla fall!!

Vid Tweed Heads på väg till Byron.

Ödla.

Cape Byron Light House.

Vid fyren.

Svårt att få en bättre bild på vilda delfiner! Cred till Daisy! Tror delfinerna hade lika kul som surfarna :)

Australiens östligaste punkt, check.

Fin promenadväg i Byron.

Daisy vid surf beachen.

Nu är det sovdags här, vi är tillbaka i Brisbane och imorgon ska vi ut till Moreton Island för två nätter, och tillhörande dagar, på Tangalooma Island Resort! Sånt här sommarlov borde man alltid ha :)

//M

  • Comments(0)//www.mattiasstenberg.se/#post65

Tentatider och besök...

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Wed, November 03, 2010 00:22:19

...då blir det lite dåligt med bloggandet. Mamma och Pappa kom hit i fredags!!! Så fredag och lördag spenderades med att kika runt lite här i staden. I söndags åkte de norrut med sikte på Fraser Island och jag har försökt få fram lite pluggmotivation de senaste dagarna... Nu är det i alla fall tenta i morgon och i övermorgon, ska bli riktigt skönt att få de två första testen ur världen! Sedan är det bara två till kvar innan det blir lite ledigt!

Nu måste jag gräva ner mig i böckerna lite till... Sista rycket...
//M

  • Comments(2)//www.mattiasstenberg.se/#post64

Stradbroke Island

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Sat, October 23, 2010 01:06:28

För två veckor sedan åkte vi med skolan på en dagstripp till Stradbroke Island. En ö här utanför som ska vara mycket fin. Något som antagligen stämmer helt och hållet om det inte regnar småspik och blåser halv storm... Som det gjorde när vi var där... Blev mest en dag i bussåkandets tecken tyvärr, men vi fick ju se lite av ön i alla fall. Höjdpunkten var en promenad, i spöregn, där man från klipporna på ön kunde se valar, delfiner och en allmänt fin utsikt över havet.

Vid Brown Lake, en sjö som ska vara fin att bada i när vädergudarna bjuder på solsken.

Ett rörigt hav...

...men valarna ger inte upp bara för att det blåser lite:)

Och inte vi heller. Bara att dra på sig sin nordiska jacka och se glad ut, vi är ju ändå vana vid regn och rusk!

Nu måste jag ta tag i mitt liv...
Hejj!
//M

  • Comments(0)//www.mattiasstenberg.se/#post63

Terminen är slut...

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Sat, October 23, 2010 00:59:06

Nu har jag gjort sista veckan på den andra terminen här på QUT. Kändes lite konstigt att vandra hem efter den sista föreläsning i onsdags faktiskt, lite vemodigt men samtidigt lite skönt. Ska bli kul att resa och sedan att komma tillbaka till Göteborg och allt där hemma, samtidigt som det känns lite tomt att lämna Brisbane som ju varit vårt hem i ett år nu.

Hursomhelt, jag har fyra tentor kvar att göra innan vi åker, har lite svårt att motivera mig till att studera när det är två veckor till första prövningen. Men mamma och pappa är i landet nu och kommer hit näsa vecka så jag måste allt gräva fram lite motivation nu! Ska bli riktigt kul att se dem igen!!!

//M

  • Comments(1)//www.mattiasstenberg.se/#post62

Whale Watching

AllmäntPosted by Mattias Stenberg Tue, October 19, 2010 12:29:30

Äntligen! Och som sagt, vädret visade sig från sin soligaste sida. Detta var vad vi skulle gjort på vår förlovningsdag förra veckan, men vädret var typsikt dåligt då så fick bli en vecka i efterskott istället... Och tur var nästan det med tanke på vädret vi hade nu! Det blev en underbar tur med många skådade humpback whales, vuxna som barn:) Turen avgick från Redcliffe som ligger vid kusten ett par mil norr om Brisbane, så vi behöver inte åka så långt för att få det att se skapligt exotiskt ut. Bilder är troligen det klart bästa sättet att visa detta på. So, here we go!

Båten vi åkte med.

Glass House Mountains i bakgrunden. Vackert!

Ubåt? Nix, val!

Vi är oerhört nöjda med turen. Mäktiga djur och en minst lika mäktig upplevelse när alla på båten (uppemot 150-200 pers) är helt knäpptysta och följer valarnas rörelser. Turen hamnar lätt i lådan med stort plus!

Allt för nu!
//M

  • Comments(5)//www.mattiasstenberg.se/#post61
Next »